Bewerkingen

Wat je zelf bewerkt, doe je meestal beter en daarom houden we dit graag in eigen handen. Zo kunnen we een handmatige controle uitvoeren voor én na het schaven.

Deze kwaliteitscontrole is voor ons uiterst belangrijk en gebeurt dan ook bij elk product voordat het de deur uit gaat. Bovendien kunnen we dankzij onze eigen productie-unit alle bewerkingen toepassen op de beschikbare houtsoorten.

Zagen

We beschikken over computergestuurde zaagmachines die met de grootste precisie te werk gaan. Zo kunnen we hout verwerken naar kleinere secties en het op de gewenste maat zagen. Iets anders nodig dan standaardafmetingen? Geen probleem! We kunnen alles volledig op maat verwerken.

computergestuurde zaagmachines
schaven

Schaven

Rondom glad schaven, met rechte of afgeronde hoeken, in verschillende plankmaten, met diverse profielen: we doen het allemaal.

We beschikken over 4 volautomatische schaaflijnen en kunnen dus allerlei bewerkingen uitvoeren.

Profileren

Met onze profileermachines kunnen we een uitgebreid gamma aan profielen aanbieden. Dus ook wanneer ze buiten de ‘standaardprofielen’ valt.

We doen er alles aan om ons productieproces te optimaliseren. Zo werken we al jarenlang samen met dezelfde leverancier van schaafmessen en frezen. 

profileren
Kopse tand & groef

Kopse tand & groef

Geschaafde profielen kunnen tegelijk aan beide kanten voorzien worden van tand én groef. Dit zorgt ervoor dat de planken met een stabiele verbinding gedeeltelijk in elkaar geschoven kunnen worden. Het resultaat: een perfecte overgang en gesloten systeem. Dit kan bij de meeste profielen tot op een lengte van 6 meter.

Op lengte afkorten

We hanteren 2 manieren van afkorten:

  1. Voor geschaafde profielen doen we dit tot op de millimeter. Dit garandeert een groot gebruiksgemak omdat het hout hiermee meteen gebruiksklaar wordt gemaakt.
  2. Voor pakken in zijn geheel doen we dit in grote aantallen met de grote afkortzaag.
op lengte afkorten
drenken en impregneren

Drenken/impregneren

Om hout te verduurzamen kan het gedrenkt of geïmpregneerd worden.

Drenken is één van de meest gekende manieren om daktimmerwerk te verduurzamen.

We beschikken over een ATG erkend drenkstation (drenken volgens A2/S2). Dit garandeert zowel de kwaliteit van het gebruikte product als die van de gevolgde procedures.

Bij drenken dompelen we hout, volgens de beschreven procedures, in een bad met houtbeschermingsproduct. Hierdoor is het beter bestand tegen schimmels, zwammen en houtaantastende insecten.

Hiervoor gebruiken we Sarpeco 9 Plus.  Dit product is watergebonden, dus milieuvriendelijk en ook te gebruiken in combinatie met zink.

Het gedrenkt hout herken je aan de groene kleur. Wij leveren het steeds af met ATG-attest.

Bij impregneren gaan we nog een stap verder. Dan wordt het hout onder druk vacuüm behandeld en dringt het product nog dieper door (volgens A2.2/S2 of A4.1/S2). Het resultaat: bewerkt hout met een goede duurzaamheidsklasse. Hout voor buitengebruik zal dan ook vaak geïmpregneerd worden.

Krimpfolie

We kunnen onze houtproducten per gewenst aantal verpakken in krimpfolie. Zo zijn de bundels beschermd tegen weer en wind, eenvoudig te vervoeren, makkelijk voor opslag en is het interessant voor stockproducten die aan particulieren verkocht worden. Onze verpakkingen zijn neutraal.

krimpfolie
barcode

Barcode

Op de kleine verpakte bundels kunnen we een sticker met barcode kleven. Een echte meerwaarde voor het afrekenen aan een kassasysteem en voor een efficiënte stockbeheersing. Bovendien staat er nog extra info op deze stickers zoals lengte, aantal m², etc.