Over ons

Lambrechts Hout is invoerder en verdeler van Europees naaldhout, ThermoWood® en – als eerste in België – van thermisch gemodificeerd meranti.

We kennen onze houtsoorten tot in de kern en weten perfect welke toepassingsmogelijkheden ze bieden. Als klant kan je er op rekenen dat we samen op zoek gaan naar jouw oplossing.

Onze stokpaardjes

Hout is tijdloos en het basisproduct is doorheen de jaren onveranderd gebleven.
Vakmanschap, productkennis en kwaliteit blijven onze stokpaardjes.
Naast profielen in Thermowood zijn we vooral specialist in constructiehout, latten en kepers.

Geen enkele plank is hetzelfde. Door keer op keer die toegevoegde waarde wel op dezelfde manier aan te brengen, krijg je van ons een eindresultaat zonder verrassingen. Een panlat die je vandaag koopt, zal altijd dezelfde kwaliteit hebben. Ook nog binnen 15 jaar!

De manier van hout bewerken en behandelen, de snelheid van het verwerken en aandacht voor duurzaamheid zijn doorheen de jaren echter wél sterk geëvolueerd. Bij Lambrechts Hout blijven we investeren in de toekomst, in gemotiveerde mensen met vakkennis, in materialen en technieken. Zo gaan we mee met de tijd.

Lambrechts hout levert uitsluitend aan houthandelaars, groothandels in bouwmaterialen, de houtverwerkende industrie en de verpakkingsindustrie

B2B

Lambrechts Hout levert uitsluitend houtproducten aan professionelen (B2B), zoals houthandelaars, groothandels in bouwmaterialen, de houtverwerkende industrie en de verpakkingsindustrie.

Particulieren verwijzen we graag door naar één van onze klanten.

Groeien, over de generaties heen

Edmond Lambrechts richtte de zaak op in 1937 en meer dan 85 jaar later is het bedrijf nog steeds in handen van de familie. Nadat Marc Lambrechts en zijn zus Louisette het bedrijf aanzienlijk konden doen groeien, namen Jan en Marleen de fakkel over van hun vader in 2008.

Tot 1973 was Lambrechts Hout gevestigd in Deurne. Lambrechts Hout breidde zodanig uit dat de vestiging na verloop van tijd uit haar voegen barstte en een verhuis naar Mortsel zich opdrong.

Na bijna een halve eeuw herhaalde zich hetzelfde scenario. Er was toen opnieuw nood aan meer overdekte opslagruimte, een ruimere schaverij en een grotere kantoorruimte. Om hieraan tegemoet te komen, verhuisden we naar de haven van Antwerpen.

Ondertussen zet ook de vierde generatie, Maxime en Philippe, hun schouders mee onder de zaak.

Jan Maxime en Philippe Lambrechts - de vierde generatie hout importeurs